محل تبلیغات شما

بازهم در آستانه سالروز شهادت شهید وحدت ملی، استاد عبدالعلی مزاری قرار گرفته ایم. از زمان شهادت بابه مزاری تا کنون شاهد گرامیداشت از شهادت بابه مزاری به شکل های مختلف بوده ایم. چیزی که در میان اکثریت برنامه های گرامیداشت از شهادت استاد، مشترک بوده، است و احتمالا خواهد بود، استفاده از نام مزاری برای بدست آوردن شهرت و کسب جایگاه اجتماعی است. در برنامه ها همیشه تلاش بر این بوده که نام فلان شیخ، فلان استاد و فلان قماندان به عنوان جانشین مزاری برده شود. غافل از اینکه مزاری بیش از آنکه یک فرد باشد و جانشین مخصوصی داشته باشد، خود نمادی از یک طرز تفکر است. طرز تفکری که مرزهای قومی، جغرافیایی و مذهبی را میدرد و انسانها را درس آزادگی، شهامت و ایستادگی میدهد. این شیوه تفکر با اندکی تفاوت و معطوف به نیازمندی های زمان، در دوره های مختلفی از تاریخ بشر گاه در چهره گاندی، گاه در چهره ماندیلا، گاه در چهره چگوار، گاه در چهره لوترکینگ و گاه در چهره مزاری تبلور یافته است.

اشتباه است اگر تصور کنیم که بزرگی مزاری در این است که ما در محفل های سخنرانی که بنام مزاری از سوی احزاب ی و به منظور کسب آبروی اجتماعی گرفته میشود؛ بیشتر شرکت کنیم.

 بیایید زمینه های تحقق اهداف و آرمان مزاری را در کتابخانه ها به بحث بگیریم و در متن جامعه تمثیل کنیم. پیرو خط مزاری بودن در پیاده سازی اهداف مزاری است نه در نصب کردن عکس مزاری در بلوز یا چسپاندن آن در شیشه های موتر. آنانی که از فروش نام و جایگاه مزاری برای خود اعتبار و مشروعیت کسب می کنند به عکس های مزاری بیشتر از اندیشه هایش نیاز دارد و به پوسترهایش بیشتر از آرمانش احترام می گذارند.

سه پیام از استاد مزاری در اینجا مینویسم که هرکدام میتواند برای مدعیان پیروی خط مزاری یک رهنما باشد.

  1. سرنوشت یک ملت به دانشگاه بستگی دارد.
  2. هوشیار باشید کسی با سرنوشت شما معامله نکند.
  3. مردمی که در قبال سرنوشت خود حساس نباشد، مرده است.

دیده میشود که اگر شما از میان تمامی برنامه های استاد مزاری فقط به همین سه پیامش اکتفا کرده و تلاش کنید آن را در زندگی خویش به مثابه یک اصل راهنما بپذیرید سرنوشت شما طوری دیگری رقم خواهد خورد.

دنیا به سرعت در حال پیشروی است و دامنه پیشرفت و ترقی بشر در عرصه های ی، اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و . به طور روز افزونی گسترده میشود. برای رسیدن به این کاروان عظیم فقط یک راه وجود دارد و آن دانشگاه است. با دانشگاه میتوان به پیشرفت و ترقی نایل شد و مسیر زندگی را بسوی آینده درخشان و موفق سوق داد.  بیشتر از سه دهه قبل در حالیکه دیگران حضور ن در جامعه را شرم پنداشته و رفتن دختران و پسران را به مکتب و دانشگاه نماد بی دینی میدانستند، استاد مزاری با درک این نیاز، بر تساوی حقوق زن و مرد تاکید می کرد و فریاد میزد که سرنوشت یک ملت به دانشگاه بستگی دارد.

مزاری می گفت هوشیار باشید کسی با سرنوشت شما معامله نکند.چنانکه او خود تا آخرین رمق حیات در برابر معامله گری های ناشی از استبداد، انحصار و خیانت ایستاد و لحظه ای از مبارزه نه ایستاد. کسی که خودرا پیرو مزاری میداند ولی سرنوشتش به دست کسی دیگری معامله میشود، فریب خورده است. مزاری جانفشانی کرد تا مردمش را بیدار کند و اجازه ندهد کسی با سرنوشت مردمش معامله نکند. چه میدانست که روزی بزرگترین معامله با سرنوشت مردم با استفاده از نام خودش و توسط کسانی میشود که سنگ محبت اورا به سینه می کوبند و ادعای جانشینی دارند.

مزاری هشدار میداد مردمی که در قبال سرنوشت خود حساس نباشد مرده است. او با این پیام میخواست تا مردمش درک کنند که زیستن در دنیایی آکنده از بی عدالتی، تلاش و مبارزه میخواهد. هیچ کسی برای کسی دیگری کار نخواهد کرد. فقط شمایید که برای خود کار می کنید و سرنوشت خود را رقم می زنید.

عزیز دل برادر!

تو که این همه داد از مزاری میزنی و ادعای پیروی از مزاری داری

کافی است به همین سه پیام مزاری عمل کنی؛

خوب درس بخوان؛ مسیر زندگی تورا دانشگاه تعیین می کند.

اجازه نده کسی با سرنوشت تو معامله کند؛

هیچ کسی برای تو کار نخواهد کرد.

در قبال سرنوشت خود حساس باش و برای خود کار کن؛

کار برای ت، کار برای اقتصاد، کار برای صحت

سرنوشت تو به همین ها بستگی دارد.

 

سخیداد مهدی یار

به مناسبت چهارمین سالگرد شهادت تبسم

آزادی بیان در افغانستان

نشانه های خود کوچک پنداری

مزاری ,سرنوشت ,های ,کسی ,یک ,کار ,با سرنوشت ,در چهره ,گاه در ,کسی با ,سرنوشت خود

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نمرات دانش آموزان متوسطه اول